Lijsttrekker Vlaams Parlement

Op 26 mei staan er belangrijke verkiezingen voor de deur.

Een moment waarop we onze samenleving in een nieuwe richting kunnen duwen.
Duizenden mensen kwamen de afgelopen maanden op straat. Hun vraag? Een ambitieus en doortastend klimaatbeleid. Een klimaatbeleid dat sociaal rechtvaardig is, dat de economie veerkrachtiger maakt en dat ervoor zorgt dat ook onze kinderen en kleinkinderen in een gezonde omgeving kunnen opgroeien.

Groen heeft realistische oplossingen voor problemen waar mensen dag in dag uit mee worstelen. Wij hebben concrete voorstellen om de versnelde inname van open ruimte – vandaag meer dan 7 hectare per dag (!) – te stoppen en kwetsbare bossen te beschermen. Meer investeringen in veilige fietspaden en openbaar vervoer zijn essentieel om de files aan te pakken. We moeten de uitkeringen aanpassen tot op de Europese armoedegrens, dat geeft mensen zuurstof om te zoeken naar werk.

De afgelopen maanden stond klimaat met stip bovenaan de maatschappelijke agenda.
Duizenden jongeren, ouders en ouderen vroegen een doortastender klimaatbeleid. Met Groen legden we het Klimaatpakt 2030 op tafel. Een concreet plan van aanpak met meer dan 60 maatregelen om ervoor de zorgen dat we in 2030 35% minder broeikasgassen uitstoten. Het Federaal planbureau rekende verschillende maatregelen uit ons plan door en valideerde het als haalbaar, realistisch en betaalbaar.

Met Groen willen we niet bij de pakken blijven zitten, maar de handen uit de mouwen steken om Vlaanderen op weg te zetten naar een klimaatvriendelijke en gezonde regio.

En daar kan jij mee voor zorgen!

Ik hoop dat ik met jouw steun ook de volgende jaren mee kan werken aan een menselijker, eerlijker en gezonder Vlaanderen.

Error in tag 'tag' - No such tag slug lijsttrekker_vp